اخبار دزفول
کد خبر : 8711
شنبه - ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۵۹

انجام بیش از یک هزار و ۶۸۰ مأموریت اورژانس ۱۱۵ دزفول در طرح امداد نوروزی

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول از افزایش چشمگیر مأموریت‌های اورژانس این شهرستان در طرح امداد نوروزی امسال خبر داد.

رضا معمارزاده روز شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: از ابتدای طرح امداد نوروزی تاکنون، ۶ هزار و ۱۱۳ تماس با مرکز ارتباطات اورژانس این شهرستان ثبت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی افزود: در این بازه زمانی، یک هزار و ۶۸۷ مأموریت امدادی توسط کارشناسان فوریت‌های پزشکی دزفول انجام شد که نسبت به سال گذشته ۱۹ درصد افزایش داشته است.

رئیس اورژانس دزفول ادامه داد: از مجموع مأموریت‌های انجام‌شده، یک‌هزار و ۸۹ بیمار و مصدوم پس از دریافت خدمات اولیه درمانی به بیمارستان بزرگ دزفول منتقل شدند.

معمارزاده با اشاره به افزایش ۳۳ درصدی مصدومان ترافیکی در ایام نوروز گفت: در این مدت ۴۲۴ فقره تصادف به مرکز ارتباطات اورژانس گزارش که منجر به مصدومیت ۵۶۶ تن از سرنشینان شد.

وی بیان کرد : بالگرد اورژانس هوایی دزفول نیز طی هشت سورت پرواز، به ۱۴ بیمار و مصدوم امدادرسانی کرد.

این مقام مسئول از امدادرسانی به ۱۴ مادر باردار در مناطق مختلف شهرستان نیز خبر داد و اظهار کرد: تیم‌های عملیاتی اورژانس با حضور سریع و ارائه خدمات اولیه درمانی، نقش مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین ایفا کردند و خوشبختانه تمامی این مادران با موفقیت به مرکز درمانی منتقل شدند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دزفول در پایان با قدردانی از تلاش شبانه‌روزی نیروهای عملیاتی اورژانس ۱۱۵ گفت: تلاش و حضور به‌موقع کارشناسان اورژانس در صحنه حوادث نقش مهمی در کاهش آمار فوتی‌ها و ارتقای سطح خدمات سلامت در شهرستان ایفا کرده است.

 

در پانزده روز فعالیت مستمر؛

پذیرش بیش از ۲۷ هزار نفر در ستاد اسکان نوروزی ۱۴۰۴ فرهنگیان دزفول

به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش دزفول، امیر ظاهرطحان معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش دزفول روز چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴، طی گفتگویی اظهار داشت: ستاد اسکان موقت نوروزی فرهنگیان شهرستان دزفول با پذیرش بیست و هفت هزار و ۸۶۷ نفر در قالب پنج هزار و ۲۰۱ خانواده از ۲۸ اسفند ماه، خدمات اسکان را در مدارس و مراکز رفاهی مدیریت آموزش و پرورش دزفول ارائه کرد.

 

وی افزود: این ستاد که در ایام نوروز ۱۴۰۴ به‌ مدت ۱۵ روز بصورت مستمر در صبح و عصر فعالیت داشت، با تلاش مستمر اعضای اجرایی و حمایت مسئولان شهرستان، شرایط مطلوبی را برای اسکان مسافران فرهنگی فراهم نمود.

 

مدیر آموزش و پرورش دزفول ضمن تقدیر از همراهی و همکاری فرماندار محترم، شهردار، شورای اسلامی شهر، نیروهای انتظامی، هلال احمر، اداره برق، آب و فاضلاب، گاز، شبکه بهداشت و سایر دستگاه ‌های اجرایی شهرستان که در اجرای موفق این برنامه نقش داشتند، از زحمات اعضای اجرایی ستاد اسکان، مدیران و نیروهای خدماتی مدارس و مراکز رفاهی تشکر نمود.

عملکرد خوب دولت چهاردهم در سال ۱۴۰۳ جهت پرداخت بدهی و معوقات به زمین مانده

رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور جزئیات پرداختی‌های دولت چهاردهم در ۶ ماهه دوم سال گذشته و نحوه تسویه انواع بدهی‌های دولت به بخش‌های مختلف را تشریح کرد.

به گزارش سازمان برنامه و بودجه، مژگان خانلو گفت: یکی از مهمترین دستاوردهای ۱۴۰۳ خصوصا در شروع دولت جدید، پرداخت بخشی از مطالباتِ بر عهده دولت، بود. مهمترین آن پرداخت مطالبات گندمگاران بود و موفق شدیم حدود ۲۱۱ همت از مطالبات گندمکاران را تا پایان مهر پرداخت کنیم؛ در حالیکه در قانون بودجه فقط ۱۴۵ همت پیش بینی شده بود. همچنین بازنشستگان از سال ۱۴۰۲ مطالباتی داشتند که تا پایان بهمن بالغ بر ۷۵ همت پاداش پایان خدمت پرداخت شد، از این رقم ۳۷ تا ۳۸ همت فقط به پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش اختصاص داشت.

وی خاطرنشان کرد: همه حقوق و مزایای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را بموقع و حتی بدون یک روز تأخیر پرداخت کردیم. با اینکه در وصول منابع با کسری هایی مواجه بودیم که به دلایل گوناگون این منابع محقق نشده بود اما به کمک برخی دستگاه های تأمین کننده درآمد از جمله درآمدهای مالیاتی، درآمدهای حاصل از حقوق ورودی کالاها استجازه از رهبر معظم انقلاب برای برداشت از صندوق توسعه ملی، موفق شدیم تمام پرداخت های اجتناب ناپذیر در بخش جاری و عمرانی را بموقع و به میزان مورد نیاز پرداخت کنیم.

رئیس امور تلفیق و هماهنگی بودجه سازمان برنامه و بودجه یادآور شد: در بخش بودجه عمرانی بالغ بر ۳۲۰ همت به بخش های مورد نظر با کمک صندوق توسه ملی خصوصا در بخش های مهم ریلی و جاده ای و بخش های توسعه ای کشور پرداخت شد. در حوزه دارو و بهداشت هم با توجه به اینکه بخشی از مطالبات کادر درمان و پرستاران در زمینه کارانه و اضافه کار به تعویق افتاده بود توانستیم بخشی از معوقات چندماهه را جبران کنیم؛ این اتفاق در حوزه دارو هم رخ داد.

وی با اشاره به معوقات پرداخت مطالبات سازمان تأمین اجتماعی از دولت گفت: بخشی از بدهی های وزارت بهداشت به سازمان تأمین اجتماعی در سال گذشته پرداخت شد و متعاقب آن، وزارت بهداشت توانست بخشی از بدهی های خود به شرکت های پخش دارو و شرکت های تأمین تجهیزات پزشکی را پرداخت کند. همچنین بابت بخش مهم ذخیره دارو و تأمین منابع ارز ترجیحی واردات دارو، پرداختی هایی داشتیم.

خانلو بیان کرد: بیش از ۸۰ همت از بدهی های دولت به سازمان تأمین اجتماعی به طرق مختلف و عمدتا نقدی و بدهی های دولت به پیمانکاران حوزه آب و برق تسویه شد که این رقم بالغ بر ۲۵ همت بود. بالغ بر ۳۰۳ همت بازپرداخت اصل و سود اوراق بدهی دولت حتی بدون یک روز تأخیر در سال ۱۴۰۳ انجام ش

 

 

برداشت ۱۵۰ تن توت فرنگی دزفول در حال انجام است

مدیر جهاد کشاورزی دزفول گفت: ۱۵۰ تن توت فرنگی از مزارع دزفول در حال برداشت است و این محصول به آسانی در اختیار مسافران نوروزی قرار دارد.

 

بهروز قمرزاده بیان کرد: توت فرنگی یکی از محصولات دزفول است که با قدمت حدود ۶۰ سال در این شهرستان کشت می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه کشت توت فرنگی در سال‌های گذشته به صورت سنتی و در فضای باز انجام می‌شد افزود: با توجه به حساسیت بالای این گیاه نسبت به بیماری‌های گیاهی، کشت محصول در زیر تونل‌های پلاستیکی و استفاده از گلخانه‌های مدرن باعث شده محصول تولیدی توت فرنگی کاران دزفول در حال حاضر با کاهش مصرف سموم شیمیایی سالم تر به بازار عرضه شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی دزفول اظهارکرد: در حال حاضر ارقام مورد کشت توت فرنگی شامل کاموروس، ساندانورس، تاروس و آلیسون است که با ورود ارقام جدید در شهرستان، عملکرد این محصول به طور قابل توجهی افزایش یافته است و رکوردهای مورد برداشت تا ۱۲تن در هکتار نیز می‌رسد.

 

قمرزاده خاطرنشان کرد: بیش از ۱۵ هکتار توت فرنگی در گلخانه و فضای سبز دزفول در سال جاری به زیر کشت رفته که افزایش هزینه‌های کشت به طور مستقیم در کاهش استقبال کشاورزان از انجام این کشت مؤثر بوده است.

 

وی افزود: کشت توت فرنگی نقش مهمی در ایجاد اشتغال داشته به طوری که کشت هر هکتار از این گیاه، موجب اشتغالزایی سه نفر به صورت مستقیم و پنج نفر به صورت غیرمستقیم شده است.

 

قمرزاده بیان کرد: توت فرنگی تولیدی دزفول با توجه به شرایط اقلیم ویژه شهرستان از طعم، مزه و بازارپسندی بالایی برخوردار است به طوری که همه‌ بازارهای هدف داخل و خارج استان، متقاضی این محصول در شمال خوزستان هستند.

 

وی ادامه داد: برداشت توت فرنگی تا نیمه خردادماه ادامه دارد و پیش بینی می شود افزون بر ۱۵۰ تن توت فرنگی از مزارع شهرستان برداشت و روانه بازار شود

۵۰۰ بسته معیشتی توسط یکی از خیرین بین نیازمندان کمیته امداد دزفول توزیع شد

رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) دزفول گفت: به مناسبت ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید نوروز و با پیگیری فرماندار ویژه شهرستان توسط یکی از خیرین دزفولی ۵۰۰ بسته سبد کالای معیشتی به ارزش بیش از ۷ میلیارد و پانصد میلیون ریال بین خانوارهای مددجوی زیرپوشش این نهاد توزیع شد.

به گزارش خبرنگار ما، مسعود رحیمی گفت: به مناسبت سال نو و ماه مبارک رمضان ، بسته‌های معیشتی آماده شده که توسط یکی از خیرین شهرستان اهدا گردید را برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) دزفول تهیه و توزیع کردند.

وی افزود: ۵۰۰ بسته سبد کالای اهدایی این خیر شامل بیش از ۷ قلم کالا از جمله برنج،روغن،ماکارونی،سویا و چایی برای مددجویان دزفول تدارک و به آنها اهدا شد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) دزفول با بیان اینکه ارزش هر کدام از این بسته‌ها ۱۵ میلیون ریال است گفت هم اکنون بیش ۸ هزار و سیصد خانوار تحت حمایت کمیته امداد می‌باشند که منتظر دستان سخاوتمند خیرین میباشند.

 

مسمومیت سه مسافر نوروزی با گاز مونوکسیدکربن در تفریحگاه ساحلی دزفول

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول از مسمومیت سه تن از مسافران نوروزی بر اثر استنشاق گاز مونوکسیدکربن در تفریحگاه ساحلی دز(علی کله) خبر داد.

رضا معمارزاده امروز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در گفت‌وگو با رسانه ها اظهار کرد: در پی دریافت گزارشی از پایگاه ساحلی هلال احمر مبنی بر مسمومیت سه نفر در منطقه تفریحی علی‌کله، یک تیم عملیاتی اورژانس به محل اعزام شد.

وی افزود: این افراد که به‌دلیل استفاده از ذغال برای گرمایش داخل چادر مسافرتی، دچار گازگرفتگی شده بودند، پس از دریافت اقدامات درمانی اولیه، با وضعیت جسمانی مناسب با کمک امدادگران هلال احمر این شهرستان به بیمارستان بزرگ دزفول منتقل شدند.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دزفول با بیان اینکه گاز مونوکسیدکربن به دلیل بی‌رنگ و بی‌بو بودن به «قاتل خاموش» معروف است، اظهار داشت: استنشاق این گاز در مدت کوتاهی می‌تواند منجر به مسمومیت شدید و در مواردی حتی مرگ شود.

وی تأکید کرد: استفاده از وسایل گرمایشی غیراستاندارد در محیط‌های بسته، به‌ویژه چادرهای مسافرتی، خطر گازگرفتگی را افزایش می‌دهد و ضروری است که مسافران نوروزی از این مسئله غافل نشوند.

معمارزاده با اشاره به راه‌های پیشگیری از مسمومیت با مونوکسیدکربن گفت: اجتناب از روشن کردن پیک‌نیک، ذغال و وسایل گرمایشی گازسوز در چادرهای مسافرتی، استفاده از لباس گرم و کیسه‌خواب استاندارد به جای وسایل حرارتی، و رعایت تهویه مناسب در محیط‌های بسته از مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه در این زمینه است.

وی همچنین افزود: سردرد، سرگیجه، تهوع، ضعف و خواب‌آلودگی غیرعادی از علائم اولیه مسمومیت با مونوکسیدکربن است که در صورت مشاهده باید بلافاصله فرد را به فضای باز منتقل کرده و با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفت.

 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دزفول در پایان با تأکید بر آمادگی نیروهای امدادی در ایام نوروز خاطرنشان کرد: شهروندان و مسافران در صورت بروز هرگونه حادثه می‌توانند با شماره ۱۱۵ تماس بگیرند.

 

 

عباس پاپی زاده نماینده دزفول و عضو هیات رییسه مجلس عنوان کرد : 

افزایش سرمایه‌گذاری در تولید ، تنها راه کنترل سیل نقدینگی افسارگسیخته

به گزارش دزآفاق عباس پاپی‌زاده، عضو هیئت رئیسه مجلس‌شورای اسلامی، در گفتگو با نماینده‌گراف، در رابطه با افزایش سرمایه‌گذاری در تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، بیان کرد : اقتصاد از مولفه‌های مختلفی تشکیل می‌شود و یکی از مهم‌ترین مسائل این است که حجم نقدینگی به چه سمت و سویی هدایت شود اما متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل عدم تدبیر تیم اقتصادی‌ دولت‌ها، سیل نقدینگی غیرقابل کنترل گاها به سمت و سویی هدایت میشود که باعث تخریب‌‌های جدی در بخش‌های مختلف اقتصادی می‌شود.

وی افزود : به عنوان مثال هجوم افسارگسیخته نقدینگی به سمت برخی از بازارهای مالی مثل ارز و فلزات گران‌بها رفته که اثرات آن را در ماه‌های اخیر دیدیم که باعث ایجاد یک تقاضای به شدت بالا و افزایش قیمت‌ها و در واقع ایجاد تورم شد و اثر خود را به صورت وضعی بر قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی گذاشت.

 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد : یکی از مسیرهای مهم و کارآمدی که می‌شود اقتصاد کشور را از این تنش‌های ناشی از سیل غیر‌قابل کنترل نقدینگی مصون داشت، بحث هدایت سرمایه‌های خرد و کلان و نقدینگی به سمت تولید است.افرادی که جویای کار هستند، چون درآمد ندارند، قدرت خرید هم ندارند؛ بنابراین اگر ما نتوانیم ایجاد اشتغال کنیم، به جمعیت فقیر کشور اضافه میکنیم و برعکس.

 

پاپی زاده در ادامه تصریح کرد ؛ از طرف‌دیگر هدایت نقدینگی به سمت تولید باعث می‌شود که از تقاضای کاذبی که در بازارهای مالی دیگر سوق پیدا می‌کند و باعث افزایش تورم می‌شود، جلوگیری گردد.

 

وی همچنین افزود : ما وقتی سرمایه‌های مردم را به سمت تولید هدایت می‌کنیم، هم‌ تورم کنترل خواهد شد و هم هجوم به بازار برای خرید کالاهای سرمایه‌ای و ایجاد سرمایه‌های کاذب مثل خرید خودرو یا خانه اضافه کنترل می‌شود.

 

ایشان اضافه کرد : که یکی دیگر از فوائد سرمایه‌گذاری در تولید، حل مشکل ناترازی‌هاست. موضوع ناترازی انرژی هم که در کشور وجود دارد، ناشی از کمبود شدید سرمایه‌گذاری در حوزه تامین انرژی کشور است که متاسفانه در دو دهه گذشته به دلیل کاهش حجم سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انرژی، در حال حاضر در قالب ناترازی انرژی دیده می‌شود و افزایش سرمایه‌گذاری می‌تواند بر کاهش مشکلات این حوزه نیز مثمر ثمر باشد.

 

پاپی زاده در پایان، در رابطه با زمینه‌ها و پیش‌نیاز‌های تقنینی جهت افزایش سرمایه‌گذاری در تولید اشاره کرد که خوشبختانه با اقداماتی که حداقل در یک دهه گذشته در حوزه تقنینی صورت گرفته، ما تقریبا در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری خلأ جدی نداریم، شاید کم و کاستی‌های اندکی داشته باشیم، ولی اعتقاد بنده این است که با قوانین موجود تقریبا قسمت عمده نیازمندی تقنینی حوزه تولید و سرمایه‌گذاری را می‌توان برطرف کرد.در سال‌های گذشته چند قانون خوب مصوب شد مثل قانون جهش تولید، قانون رفع موانع تولید، قانون تأمین مالی و بسیاری از قوانینی که در یک دهه گذشته مصوب شده‌اند در حوزه کسب و کار، سرمایه‌گذاری و در حوزه رفع موانع تولید، زمینه‌های خوبی را ایجاد کرده است؛ اما ما چرا موفق نبودیم؟! چون در حوزه اجرا موفق نبودیم؛ یعنی دولت‌ها از قوانین خوبی که مصوب شده، نتوانستند استفاده کنند و مشوق های لازم برای سرمایه‌گذاران را به وجود نیاوردند و سرمایه‌گذاری در کشور را به سمتی هدایت نکردند که توجیه اقتصادی داشته باشد؛ بنابراین باید دولت و تیم اقتصادی آن با استفاده از تمام قوانین و مقرراتی که تا الان در جهت حمایت از تولید مصوب شده، جهت بسترسازی برای جذب و افزایش سرمایه‌گذاری در تولید استفاده کنند.

 

 

اصابت ترقه به آمبولانس اورژانس دزفول در حین مأموریت / خروج خودرو از مدار عملیات

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: یک دستگاه آمبولانس اورژانس در حین انجام مأموریت مورد اصابت ترقه قرار گرفت و از مدار عملیات خارج شد.

 

رضا معمارزاده سه‌شنبه شب در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این حادثه در جریان مأموریت امدادرسانی رخ داد که بر اثر آن، شیشه جلوی آمبولانس دچار شکستگی و از مدار عملیات خارج شد.

 

وی با بیان اینکه این آمبولانس یکی از خودروهای تویوتا جدید اورژانس دزفول بود، افزود: هرگونه آسیب به خودروهای امدادی علاوه بر خسارت مالی، روند امدادرسانی به بیماران و مصدومان را مختل می‌کند و می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

 

رئیس اورژانس دزفول تأکید کرد: آمبولانس‌ها سرمایه‌های عمومی هستند و برای نجات جان شهروندان فعالیت می‌کنند، لذا انتظار می‌رود مردم از هرگونه اقدام که منجر به آسیب این خودروهای امدادی می‌شود، خودداری کنند.

 

معمارزاده با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه، اظهار داشت: اورژانس ۱۱۵ در تمامی ساعات شبانه‌روز آماده خدمت‌رسانی به هموطنان است و حفظ امنیت و سلامت خودروهای امدادی در انجام سریع و مؤثر مأموریت‌ها نقش بسزایی دارد.

 

 

دزفول بیشترین آمار مصدومان چهارشنبه سوری در خوزستان

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی دزفول از پایان مراسم چهارشنبه‌سوری در این شهرستان با ثبت ۴۰ مصدوم و یک مورد فوتی خبر داد.

 

رضا معمارزاده روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: در جریان آیین چهارشنبه‌سوری دزفول، از ابتدای اسفندماه تا کنون، ۵۷ نفر بر اثر حوادث مرتبط با مواد محترقه و آتش‌زا دچار آسیب شدند که ۴۰ تن از آنان مربوط به حوادث شب گذشته است و متأسفانه یکی از مصدومان، به علت شدت جراحات جان باخت.

 

وی با اشاره به نوع آسیب‌های وارده افزود: در بین مصدومان، مواردی از آسیب‌های شدید چشمی، قطع عضو و سوختگی‌های گسترده وجود دارد و حال تعدادی از آن‌ها وخیم گزارش شده است.

 

معمارزاده میانگین سنی مصدومان را بین ۱۳ تا ۲۳ سال عنوان کرد و گفت: بیشتر آسیب‌دیدگان، نوجوانان و جوانانی بودند که بر اثر استفاده از مواد محترقه، دچار حادثه شدند.

 

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی دزفول با ابراز امیدواری نسبت به بهبودی مصدومان خاطرنشان کرد: تیم‌های درمانی تمام تلاش خود را برای رسیدگی به وضعیت این بیماران به کار گرفته‌اند، اما متأسفانه به دلیل شدت جراحات، احتمال افزایش شمار فوتی‌ها در روزهای آینده وجود دارد.

 

وی در ادامه به ترخیص ۴۵ مصدوم پس از دریافت خدمات سرپایی اشاره کرد و افزود: ۲ مصدوم در بخش سوختگی بستری شدند و ۹ تن از مصدومان دیگر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر و درمان می‌باشند.

 

این مقام مسئول در پایان به آسیب آمبولانس اشاره کرد و گفت: متاسفانه یک دستگاه آمبولانس تویوتا، که به تازگی تحویل اورژانس دزفول داده شده، بر اثر اصابت ترقه دچار آسیب دیدگی و تا اطلاع ثانوی از مدار عملیات خارج شد.

 

چهارشنبه‌سوری، جشن باستانی ایرانیان است که در سال‌های اخیر با افزایش استفاده از مواد محترقه و آتش‌زا، به رویدادی پرمخاطره تبدیل شده و هر ساله جان بسیاری از هموطنان را در معرض تهدید قرار می‌دهد.

 

به گزارش دزآفاق تعداد مصدومان مراسم چهارشنبه در خوزستان ۸۷ نفر گزارش شده که بیشترین میزان آن مربوط به شهرستان دزفول با تعداد ۴۰ مصدوم در شب گذشته و ۲ فوتی ( یک فوتی مربوط به دزفول ) بوده است.

چند خطی خطاب به مجلس :

مجلس  به اندازه دولت و وزارت اقتصاد در حل مشکلات اقتصادی کشور تاثیر گذار است 

 

▫️همگان میدانند طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وظیفه دولت و قوه مجریه اجرای قوانین است ، قوانینی که توسط مجلس وضع میشود.

 

▪️در خصوص حل مشکلات اقتصادی ، مجلس به اندازه دولت در رفع آن دخیل است ، اما آیا مجلس در ۶ ماه اخیر به غیر از اجرای کالابرگ ، قانونی در راستای حل مشکلات اقتصادی وضع کرده تا دولت آن را اجرا کند یا بیشتر درگیر عزل فلان معاون راهبردی و یا استیضاح فلان وزیر بوده است ؟

 

▫️لذا مجلس به اندازه دولت در رفع مشکلات اقتصادی و حل آنها تاثیر گذار است و اتفاقا در برخی مواقع مجلس از دولت نیز به دلیل وظیفه نظارتی خود تأثیر گذارتر است اما متاسفانه حواشی مجلس به تاثیرات مثبت آن غلبه داشته است‌.

 

🔻در ادامه بخشی از سخنان مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگان مجلس دوازدهم که اتفاقا با حضور رییس جمهور در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شد و ۴ نکته مهم ایشان خطاب به نمایندگان مجلس اشاره میشود ؛

 

▫️نکته‌ی اوّل : مجلس صرفاً یک نهاد پرسشگر نیست، بلکه یک نهاد پاسخگو هم هست. برخلاف تصوّر بسیاری که خیال میکنند مجلس با جعل قانون به دولت دستور میدهد، بعد هم سؤال میکند، استیضاح میکند، کارهایی از این قبیل میکند و پرسشگر است، بله، این وظایف وجود دارد، لکن پاسخگو هم هست. مجلس یکی از ارکان کشور است، یک نهاد تصمیم‌گیر است، یک نهاد اقدام‌کننده است و هر مجموعه یا فرد تصمیم‌گیر و اقدام‌کننده پاسخگو هم هست. بنابراین، مجلس باید شأن پاسخگویی خودش را همیشه در نظر داشته باشد. وظایفی هست که باید انجام بدهد؛ اگر ندهد، مورد سؤال قرار میگیرد. کارهایی هست که باید نکند؛ اگر بکند، مورد ایراد قرار میگیرد. مجلس به چه کسی پاسخگو باشد؟ در درجه‌ی اوّل به خدا.

 

▪️نکته‌ی دوّم در باب همکاری بین قوا است. مجلس بخش مهمّی از نظام سیاسی کشور است. بدیهی است که بخشهای مختلف نظام باید در کنار هم یک «کل» را تشکیل بدهند، یک «مجموعه‌ی واحد» را تشکیل بدهند؛ یعنی قوّه‌ی مقنّنه، قوّه‌ی مجریّه، قوّه‌ی قضائیّه، نیروهای مسلّح ــ که به یک صورت جزو قوّه‌ی مجریّه هستند ــ باید مجموعاً یک کل را به وجود بیاورند. اگر لازم باشد که یک کل از اینها به وجود بیاید، پس باید با هم تعامل داشته باشند، باید با هم کار کنند، باید به هم کمک کنند، یک جاهایی باید نسبت به هم اغماض کنند، یک جاهایی بایستی به همدیگر تذکّر بدهند، کمک کنند به یکدیگر، که حالا مواردی از این [قبیل] را شاید در خلال صحبت عرض کنیم. اینکه بنده همیشه در طول این سالیان متمادی به مجالس سفارش میکردم که با دولتها همکاری کنند به خاطر این است ــ خیلی مهم است ــ بایستی این مجموعه‌ی متشکّل از آراء و دلها و نظرات مجموعه‌ی کشور بتواند نقش ایفاء کند در ایجاد آن کلّ منسجمی که کشورمان، مردممان، نظاممان به آن احتیاج دارد. البتّه بنده به دولتها هم همین سفارش را در جای خود میکنم

 

▫️نکته‌ی سوّم مربوط به حاکمیّت اخلاق در مباحثات صحن عمومی مجلس است. عزیزان من! مجلس باید مرکز انتشار و صدور آرامش و طمأنینه به سطح افکار عمومی کشور باشد؛ باید شما از مجلس امواج مثبت صادر کنید برای مردم؛ مجلس نباید منشأ تشنّج در افکار عمومی مردم بشود؛ یا سیاه‌نمایی کردن، منفی‌بافی کردن، که گاهی اوقات در بعضی از مجالس، از ناحیه‌ی بعضی از نمایندگان دیده شد؛ البتّه اغلب نمایندگان همیشه پایبند به این مبانی مهم و معتبر بوده‌اند؛ واقعاً ما این را بدون تعارف عرض میکنیم، واقعیّت این است؛ امّا در مواردی هم خلاف این مشاهده شد. حضور نمایندگان، نه فقط در مجلس [بلکه] در مجامع عمومی ــ خیلی از شماها در مجامع عمومی، در نمازجمعه‌ها، در شهرهای مختلف پیش از خطبه‌ها حضور پیدا میکنید ــ یا در فضای مجازی که امروز حاکم بر خیلی از فعّالیّتهای همه است، باید آرامش‌بخش باشد؛ اختلاف‌برانگیز نباید باشد. هر جا شما سخنی میگویید، حرفی میزنید، نظری میدهید، مخاطب شما دلگرم بشود به اینکه شما طرف‌دار اتّحاد و اتّفاق و همدستی و همدلی نیروها هستید؛ خلاف این را نبایستی پیام بدهید.

 

▪️نکته‌ی چهارم، مربوط به قانونگذاری است. خب، قانونگذاری وظیفه‌ی مهمّ درجه‌ی اوّل مجلس شورای اسلامی است. قانون، ریل‌گذاری است، ایجاد نقشه‌ی راه است برای حرکت قوای اجرائی کشور؛ قانون این است دیگر. بایستی هدف قانون را پیشرفت کشور و خدمت به مردم دانست و قرار داد.