آیا پروژه نهضت آسفالت در دزفول شکست خورده است ؟ / چرا پروژه نهضت آسفالت دزفول تاکنون اجرا نشده است ؟
۲۰ بهمن ماه سال گذشته آیین آغاز عملیات اجرایی نهضت آسفالت در دزفول برگزار شد.
پروژهای که قرار بود طی آن یک میلیون و ۴۰۰ هزار متر مربع از معابر دزفول آسفالت شود.
این پروژه در راستای مطالبه شهروندان در دستور کار قراررفت.
علیرضا خردمند ظهر روز جمعه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲ اظهار کرد: اینکه شهرداری و شورای شهر مقوله مهم آسفالت را به عنوان یک مطالبه و خاستگاه اصلی مردم در شهرستان دزفول تعیین کرده اند جای قدردانی دارد.
وی با بیان اینکه حجم مطالبات مردم نسبت به امورات شهری بالاست، افزود: انتظارات نیز نسبت به دزفول که یک شهرستان ویژه است بسیار بالا می باشد و انتظار می رود با همت صورت گرفته، شهرداری و شورای شهر با کمک سایر مسئولان و ارگان ها این مسیر خوب را پیش برده و تمام وعده هارا محقق کنند.
خردمند در همان آیین یادآور شد: هنوز مصوبات این پروژه روال قانونی خود را انجام نداده اما امیدوار هستیم بعد از انجام روال قانونی پروژه و تایید از سوی هیات تطبیق شاهد باشیم این پروژه و پروژه های دیگر یکی پس از دیگری افتتاح و شروع شده و تقدیم مردم عزیز شهرستان شوند.
به گزارش دزآفاق لازم به شرح پروژه نهضت آسفالت نیازمند مصوبه شورای شهر بود و بررسی های دزآفاق نشان میدهد دست کم تاکنون دو بار هیات تطبیق مصوبه شورای شهر را در این خصوص رد کرده است.
اما علت رد این مصوبه که به درستی از سوی هیات تطبیق انجام گردیده ، چیست ؟
بر اساس مصوبه فروش املاک شهرداری که از سوی شورای شهر دزفول تصویب شد ، قرار بر این بود که پول فروش املاک صرف پروژههای درآمدزا شود.
ظاهرا برای اجرای پروژه آسفالت ، سه هزار میلیارد ریال اعتبار تعیین شده است.
از آنجا که آسفالت معابر یک پروژه روزمره و جاری است نه درآمدزا ، ظاهرا نمیشود از محل فروش املاک شهرداری اعتبار این پروژه برآورده شود و در واقع مصوبه فروش املاک شهرداری به شرط هزینه کرد در پروژه های درآمدزا تصویب شده است.
رئیس شورای شهر دزفول ۷ دیماه در گفت و گو با رادیو دزفول با اشاره به تصویب لایحه فروش تعدادی از املاک شهرداری برای اجرای طرحهای عمرانی گفته بود : تبدیل دزفول به کارگاه عمرانی نیاز به تامین بودجه دارد و با توجه به اینکه شهرداریها نهاد عمومی مستقلی هستنپگد مجبور به درآمدزایی برای پرداخت هزینههای خود شدهاند.
سید باقر موسوی فخر همچنین گفته است : فروش تعدادی از املاک شهرداری برای طرحهای درآمدزایی و اساسی هزینه میشود و این پول صرف هزینههای جاری و فعالیت روزمره شهرداری دزفول نخواهد شد.
گفتنیست شهردار دزفول در آیین آغاز عملیات اجرایی نهضت آسفالت ۷۰ درصد از مطالبههای مردمی در دزفول را بر اساس نظرسنجیها و ارزیابیهای انجام شده مربوط به خرابی روکش آسفالت معابر دزفول عنوان کرده و اجرای نهضت بزرگ آسفالت را در راستای پاسخ به این مطالبه مهم شهروندان دانسته است.
بر اساس اعلام عتاب اهوازی ۶.۵ میلیون مترمربع معابر آسفالتی در دزفول وجود دارد که ۲.۵ میلیون مترمربع خیابان اصلی و چهار میلیون مترمربع مساحت معابر فرعی، کوچهها و بافت فرسوده است که هم اکنون۷۰۰ هزار مترمربع از خیابانهای اصلی دزفول بر اساس مطالعه انجام شده دارای روکش آسفالت نامناسب و معیوب است.
در پایان ناظر به اظهارات شهردار در آیین آغاز عپلیات اجرایی نهضت آسفالت که گفته ۷۰ درصد مطالبات و گلایه مردمی در خصوص مشکل آسفالت است ضرورت دارد شورای شهر دزفول ضمن طی کردن مراحل قانونی نسبت به راه حل دیگری جهت تامین اعتبار و اجرای این پروژه به غیر از تامین اعتبار از طریق فروش املاک شهرداری اقدام نماید.
طبق قانون مطبوعات پایگاه خبری دزآفاق حق پاسخگویی برای شهردار محترم ، سخنگوی شورای شهر و رئیس کمیسیون عمران شورای شهر را جهت تنویر افکار عمومی در این خصوص محفوظ میدارد