اخبار ویژه دزفول
کد خبر : 6528
چهارشنبه - ۲۵ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷
معاون امورجوانان وزارت ورزش و جوانان

ادبیات پایداری یک نسخه شفابخش برای توسعه فرهنگ و تربیت در کشور است

معاون امورجوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه ادبیات پایداری یک گونه ادبی بی نظیر و منحصر به ایران است، گفت: ادبیات پایداری را می توان به عنوان یک نسخه شفابخش برای توسعه فرهنگ و امر تربیت در کشور تجویز کرد.

به گزارش خبرنگار دزآفاق، وحید یامین پور عصر امروز در آیین اختتامیه اولین دوره جشنواره ملی کتابخانه دفاع مقدس که با عنوان پناه نخل ها به میزبانی شهرستان دزفول در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: پاسخ به این سوال که آیا انباشت اطلاعات موجب رشد،صعه وجودی، پیشرفت و افزایش توان انسان می شود قطعا منفی است چرا این امر منجر به ایجاد سوتفاهم، توهم دانایی، توهم دانش و در نتیجه گمراهی فرد می شود.

وی افزود: صاحبنظران و متخصصان متوجه یک خطر مهم و بنیان برانداز نسبت به مسأله دانش و اطلاعات شده اند و به یک بیماری با عنوان سوءهاضمه در درک اشاره می کنند که در گذشته وجود نداشته و به تازگی کشف شده است.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و دبیر شورای عالی جوانان عنوان کرد: ما در دنیایی قرار داریم که با بارش پیام و اطلاعات مواجه هستیم که برای ما تولید می شوند، مصرف بی مهابای پیام و اطلاعات فرد را دچار سوءهاضمه در درک می کند بنابراین ما با انسان هایی مواجه می شویم که مبتلا به اعتماد به نفس کاذب و توهم عمیق هستند و احساس دانشمند بودن و رستگاری می کنند.

یامین پور با بیان اینکه این بیماری اپیدمی شده و طی دو دهه اخیر بشدت توسعه یافته است، افزود: این امر ناشی از تکثر پیام های دریافتی و کوتاه شدن زمان تحلیل اطلاعات است. قوای تحلیلی و ذهن ما لطیف است بنابراین کوتاه شدن زمان در دریافت پیام یکی از دلایل سوءهاضمه در درک است که نتیجه آن از دست رفتن معنا است که یک فاجعه تمام عیار محسوب می شود چرا که ما پیام و اطلاعات را برای معنا نیاز داریم.

وی با بیان اینکه کتاب، راه برون رفت از این گرفتاری و بیماری سوءهاضمه در درک است، گفت: مطالعه کتاب نه برای گرفتن حجم بیشتری از اطلاعات بلکه کتاب مشکل کوتاه شدگی زمان در درک را برطرف می کند و مجال می دهد فرد در معرض تکثر پیام باشد و نجات یابد، کتاب در دوران ما خلسه و خلوت است و مجالی برای درک و رسیدن از لفظ به معنا است البته منظور روزنامه و رسانه نیست.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و دبیر شورای عالی جوانان با بیان اینکه عادت به کتاب از طریق مطالعه ادبیات داستانی راه اساسی برای ایجاد عادت به مطالعه است، گفت: مرحله بعد مطالعه ادبیات غیرداستانی و سپس سایر متون است.

تجلی حکمت در کتاب های ادبیات پایداری

یامین پور خاطرنشان کرد: در کتاب های ادبیات پایداری و ادبیات دفاع مقدس به جای اینکه با اطلاعات مواجه باشیم با تجلی حکمت مواجه هستیم، حکمت با اطلاعات و دانش تفاوت دارد و حامل حکمت شدن ارزش فوق العاده ای است که نصیب افراد می شود.

وی با اشاره به اینکه در ادبیات پایداری، کتاب ها روایت کننده انسان های متعالی و ابَرانسان ها هستند، یادآور شد: این کتاب ها حامل یکسری اطلاعات در خصوص عملیات ها، موشک ها و سخت افزار نیستند، عدد و جغرافیا نیز در آنها اهمیت ندارد آنچه مهم است آشنا شدن فرد با یک گونه جدید انسان است که فقط هنر می تواند روایتگر این حقیقت باشد.

یامین پور با اشاره به بیانات رهبری در خصوص گنجینه عظیم و بی پایان در دفاع مقدس، توضیح داد: مقصود رهبری توپ ها، تانک ها و … در ایام جنگ نیست بلکه زیبایی ها و حکمت هایی است که ابرانسان ها حامل آن بودند و فقط هنر و ادبیات از پس این روایت بر می آید بنابراین اثر هنری همچون سرکشیدن یک دارو است که فرد سرمی کشد و از نظر وجودی ارتقا می یابد.

وی با بیان اینکه هنر و ادبیات از طریق الهام رابطه وجودی با مخاطب برقرار می کنند، افزود: راه و نسخه نجات بشر در مقابل پیام های بی فایده، کسل کننده و ناامیدکننده، متوسل شدن به دارویی به نام ادبیات پایداری است.

یامین پور تاکید کرد: ادبیات پایداری و یا همان ادبیات غیرداستانی جنگ و دفاع مقدس یک گونه بی نظیر در تاریخ ادبیات است که منحصر به کشور ایران است، این گونه ادبی خاطره و شرح حال نیست بلکه منحصر بفرد است و در دنیا نمونه ندارد.

وی ادبیات پایداری را معجزه دهه ۷۰ برشمرد که تاکنون تداوم داشته است و گفت: ادبیات پایداری را می توان به عنوان یک نسخه و بسته شفابخش برای توسعه فرهنگ و امر تربیت در کشور توصیه و تجویز کرد و قطعا کسانی که به عرصه ادبیات پایداری خدمت می کنند یک مدل دیگر از کادر درمان جامعه هستند.

یامین پور در پایان از عوامل برگزاری این جشنواره قدردانی کرد.