دادستان دزفول: آزادسازی پیاده روی پیام آوران یک مطالبه عمومی است و تا حصول نتیجه پیگیری می شود /آمار جرائم خشن شهرستان دزفول نسبت به سال قبل کاهش یافته است
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دزآفاق، مهدی آماده در بخش دیگری از سخنان خود در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه شهرستان دزفول که در سالن جلسات دادسرا برگزار شد با بیان اینکه میانگین پرونده های وارده به هرشعبه دادسرای دزفول ماهیانه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ پرونده است، گفت: بازپرس ها نیز ماهیانه هرکدام حدود ۱۵۰ پرونده را بررسی می کنند که این امر نشان دهنده میزان بالای آمار مراجعه کنندگان در دادسرا نسبت به سایر ادارات است.
وی افزود: کمبود قاضی یکی از مشکلات ما در دستگاه قضا است که در حال پیگیری برای رفع این کمبود هستیم.
آماده با بیان اینکه پیشگیری از وقوع جرم یکی از وظایف دستگاه قضا است، عنوان کرد: متاسفانه بودجه و ابزار لازم برای اجرای طرح های مختلف در این زمینه در اختیار ما نیست به عنوان مثال اگر اعتبار باشد با چند اقدام از جمله نصب دوربین در مناطق مختلف می توان مانع از بسیاری از جرم ها همچون سرقت شد، همچنین طرح جمع آوری معتادان نیز بر عهده ما است اما ابزار لازم در این زمینه وجود ندارد لذا به دلیل نبود اعتبار پیشگیری کیفری به معنای مقابله و مجازات از جمله اقدامات اساسی ما برای پیشگیری از وقوع جرائم در شهرستان است.
دادستان عمومی و انقلاب دزفول با بیان اینکه در زمینه تثبیت امنیت نیز اقدامات خوبی در حال اجرا است، یادآور شد: گشت های مختلفی با استفاده از ظرفیت بسیج و حمایت دادستانی در سطح شهرستان در حال انجام است که اثر بخشی خوبی داشته است.
آماده در خصوص مرخصی زندانی ها توضیح داد: مرخصی و اشتغال به کار محکومین جرائم خشن و سرقت در دستور کار دادسرای دزفول برای حفظ امنیت شهروندان قرار ندارد لکن سایر محکومین طبق قانون و آیین نامه های جاری از این نهادهای ارفاقی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه آمار جرائم خشن شهرستان دزفول نسبت به سال قبل کاهش یافته است، گفت: برخلاف اخبار و تصور عموم، آمار جرائم مسلحانه و خشن دزفول نسبت به سایر شهرستان ها نیز وضعیت بهتری دارد از سویی سرقت های خرد در تمام نقاط کشور افزایش یافته که علت آن افزایش گرانی ها و مشکلات اقتصادی و بیکاری است.
وی همچنین در خصوص پدیده پیاده رو خواری در برخی مناطق دزفول از جمله پیام آوران، کوی ذولفقار، فرهنگ شهر و… و اقدامات اتخاذ شده برای آزادسازی این پیاده روها، عنوان کرد: مقابله با این پدیده طی روزهای گذشته توسط شهرداری از بلوار پیام آوران آغاز شده است که ممانعت برخی افراد ساکن در منطقه موجب تعلل در اجرای دقیق طرح و اتمام آن شده است. پیاده روی بلوار پیام آوران متعلق به دولت و مردم است و ما تا اجرای کامل قانون، رفع تصرف پیاده روهای شهر را پیگیری خواهیم کرد و در این زمینه از فشار هیچ فردی باک نداریم.
آماده بیان کرد: ساکنان بلوار پیام آوران اقداماتی در راستای ایجاد فضای سبز کرده اند بنابراین مقرر شده که آزادسازی پیاده رو بدون قطع درختان باشد و شهرداری نیز در این خصوص اهتمام لازم را دارد.
وی ادامه داد: در رسانه ها اطلاع رسانی لازم در خصوص آزاد سازی پیاده روی پیام آوران انجام گرفته و به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است در این میان برخی از ساکنان اقناع شده اند و برخی مخالف هستند. ما سعی می کنیم در این زمینه تا حد امکان از قوه قاهره استفاده نکنیم اما در صورت لزوم قطعا برخورد قانونی خواهد شد چرا که این پیاده روها عمومی محسوب می شوند و حق تمام مردم هستند.
آماده یادآور شد: قطعا در صورت آزادسازی کامل پیاده روی پیام آوران، مزاحمت ها در این نقطه کاهش می یابد و گامی برای آزاد سازی پیاده روهای دیگر نقاط شهر خواهد بود.
وی اضافه کرد: اگر شهرداری بتواند طرح زیباسازی مناسبی در منطقه پیام آوران اجرا کند این امر علاوه بر افزایش قیمت ملک در منطقه که به نفع ساکنان است به پایلوتی برای سایر شهرستان ها نیز تبدیل می شود بنابراین انتظار داریم شهرداری تکمیل این طرح را در اولویت قرار دهد.
دادستان عمومی و انقلاب دزفول یادآور شد: در حال حاضر نیز اقداماتی نظیر هرس درختان، لوله کشی از بلوار اصلی و آبرسانی به درختان توسط شهرداری انجام شده و گزارش های لازم به صورت تصویری به دادستانی ارائه می شوند، هرچند در این میان تلاش ما این است بین مردم و شهرداری اصطکاکی رخ ندهد اما قطعا تا اجرای کامل طرح تلاش و پیگیری خواهیم کرد.
آماده همچنین با گرامیداشت روز خبرنگار، تهیه و انتشار درست اخبار و رعایت اصل امانت داری را از وظایف اصلی خبرنگاران برشمرد و گفت: خبرنگار حلقه اتصال بین مردم و مسئولان است لذا در صورتی که این انتقال اطلاعات به درستی صورت نگیرد تبعاتی در جامعه خواهد داشت.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان دزفول با اشاره به رسالت خبرنگاران مبنی بر روشنگری، شفاف سازی و بیان حقایق جامعه، افزود: انتظار می رود خبرنگاران در راستای رفع مشکلات جامعه انتقادات خود را به صورت سازنده مطرح کنند.
آماده با بیان اینکه خبرنگاران با بمباران اخبار مایوس کننده موجب ناامیدی در جامعه نشوند، تصریح کرد: رعایت اخلاق حرفه ای در عرصه رسانه یک ضرورت است در حالی که متاسفانه در برخی موارد به دلایلی همچون منافع فردی و گروهی این مهم رعایت نمی شود.
وی به خبرنگاران توصیه کرد از رفتارهای پوپولیستی و عوام فریبانه پرهیز کنند و افزود: اینکه عده ای جیره خوار خبرنگارنما بخواهند به واسطه حمایت یک طیف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و…به افراد و یا گروه های دیگر ضربه بزنند به هیچ عنوان پسندیده نیست.
دادستان عمومی و انقلاب دزفول با تاکید بر خودداری خبرنگاران از سیاه نمایی به دلیل حب و بغض های شخصی و گروهی، تاکید کرد: خبرنگاران نسبت به حفظ آبروی مردم اهتمام ویژه ای داشته باشند.
آماده با بیان اینکه قلم خبرنگاران می تواند هم سازنده و هم تخریب کننده باشد، گفت: خبرنگاران در تهیه و انتشار اخبار اصل صداقت را رعایت کنند چرا که در حال حاضر یکی از آفات جامعه انتشار اخبار به دور از صداقت است.
وی در پایان از تلاش ها و همکاری اصحاب رسانه شهرستان با مجموعه دستگاه قضایی قدردانی کرد.