چرا شهروندان و گردشگران باید از دیدن خانه تاریخی سوزنگر دزفول محروم باشند ؟ / لزوم رفع تصرف
خانه تاریخی سوزنگر واقع در محله قلعه دزفول یک ابنیه با معماری زیبا از جاذبههای گردشگری دزفول محسوب میشود که متاسفانه شهروندان و گردشگران اجازه بازدید از این خانه ثبت ملی شده و زیبا را ندارند و با محدودیت مواجهه هستند.
بر اساس اعلام برخی رسانهها فردی اهل یکی از استانهای همجوار که به صورت قراردادی در پایگاه پژوهشی چغازنبیل شهرستان شوش دانیال شاغل است در سنوات گذشته تحت عنوان حفاظت و نگهداری خانه تاریخی سوزنگر به صورت موقت مستقر شده است.
این شخص از ابتدای استقرار در این خانه به تنهایی در آن سکونت دارد و به جزء در موارد خاص اجازه ورود به افراد بازدید کننده را نمی دهد.
موضوع رفع تصرف ملک مورد نظر ، بارها از سوی اداره میراث فرهنگی شهرستان دزفول و همچنین اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان و حتی وزارت میراث فرهنگی پیگیری بعمل آمده ولی موفق به رفع تصرف این خانه تاریخی نشده اند
قدمت این خانه تاریخی که در یکی از محلههای قدیمی دزفول یعنی محله قلعه واقع شده است، به حدود یک قرن پیش بر می گردد ولی باتوجه به آجر کتیبه ایی که در این خانه وجود دارد روی آن تاریخ ۱۳۳۰ هجری قمری حکاکی شده است.
بناهای آجری این خانه قدیمی از با ارزشترین بافت های تاریخی فرهنگی شهرستان دزفول است
خانه سوزنگر دارای دو طبقه مجزا، زیر زمین و شوادان به سبک حیاط مرکزی و معماری درونگر، با بیش از ۱۰ نوع آجرکاری نفیس ساخته شده است ودر طبقه دوم آن قسمت مهمانان ویژه بوده که با آجر کاری های زیبا تزئین شده.
این خانه متعلق به شخصی به نام سوزنگر بوده که به همین نام نیز در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.
این خانه در ۲ طبقه و یک شوادون و به سبک معماری سنتی دزفول و مناطق گرمسیری استان خوزستان ساخته شده است.