امیرعبداللهیان : به وزیر خارجه کره جنوبی گفتم پولهای ایران آزاد نشود ممکن است سریالهای کره ای از صدا و سیما پخش نشود
در حالی که به دلیل تحریمهای آمریکا و تبعیت کامل کره جنوبی از این کشور ۷ میلیارد دلار از داراییهای ایران در کره جنوبی مسدود شده است وزیر امور خارجه ایران کره جنوبی را تهدید به حذف سریالهای کره ای از صدا و سیما کرد.
این اظهارات وزیر امور خارجه ایران در حالی است که دو شرکت سامسونگ و ال جی نیز در ایران سرمایه گذاری کلانی داشته و همچنان نیز اجناس این دو شرکت کره ای تمام بازار ایران را در کنترل خود دارد اما وزیر امور خارجه به عدم پخش سریالهای کره ای بسنده میکند در صورتی که در جدول برنامه های صدا و سیما هیچ سریال کره ای فعلا پخش نمیشود و بیشتر سریالهای کره ای از شبکه های فارسی زبان ماهواره ای خارج کشور در حال پخش و دوبلاژ است.
حسین امیرعبداللهیان، سهشنبهشب در جریان دیدار با سفیر و روسای نمایندگیهای ایران در روسیه گفت:هفته گذشته با وزیر خارجه کره جنوبی در مورد مطالبات ایران از این کشور صحبت می کردم و این که بانک مرکزی ایران تصمیم گرفته از طریق داوری و حکمیت از بانکهای کرهای به خاطر عدم پرداخت مطالبات ملت ایران شکایت کند. درخواست وزیر خارجه کره این بود که این موضوع متوقف شود تا راهی در این زمینه پیدا شود که البته ما تاکید کردیم که متاسفانه کره در این چند سال علیرغم وعده های خود برای حل این موضوع تاکنون به آنها در این زمینه عمل نکرده است.
او با اشاره به بدعهدی کره جنوبی در طول سه سال گذشته در پرداخت این مطالبات و عدم تحقق وعدههایش در این زمینه تصریح کرد: به وزیر خارجه کره جنوبی گفتم بچههای ما در خانه سریال کرهای میبینند و از ما میپرسند کرههای مهربان در این سریالها همان کسانی هستند که پولهای ما را نمیدهند؟
وی با اشاره به تصمیم بانک مرکزی در مورد بحث کره جنوبی خاطرنشان کرد: به وزیر خارجه این کشور گفتم مثلا حتی ممکن است صداوسیمای ایران نیز بگوید که دیگر سریالهای کرهی را پخش نمیکنیم به دلیل این که کره به تعهدات خود عمل نمیکند که در همین رابطه وزیر خارجه کره جنوبی تاکید داشت که این ارتباط فرهنگی بین دو کشور قطع نشود.
او با بیان این که با ذکر این موضوع میخواستم که به مسئله فرهنگسازی و تاثیر آن در روابط دو کشور و شناخت ملت ها از یکدیگر اشاره کنم، اظهار کرد: دولت سیزدهم دولتی عملگرا و نتیجهمحور است و برایش خروجی مهم است. اکنون نیز که بحث مذاکرات هستهای مطرح است یک سوال مهم در این زمینه این است که در این مذاکرات چگونه طراحی کنیم که نتیجه ملموسی داشته باشد و مردم احساس کنند که اتفاقی افتاده و دستاوردی حاصل شده است؟
حال سوال اینجاست که این به اصطلاح تهدید وزیر امور خارجه چه میزان همتای کره ای را تحت تاثیر قرار میدهد ؟
آیا اگر جواد ظریف وزیر سابق امور خارجه اینگونه اظهارات عجیب و غریبی داشت او را به عدم اقتدار متهم نمیکردند و تا پای استیضاح نمی آوردند ؟
آیا بهتر نبود به جای صحبت از سریالهای کره ای وزیر امور خارجه اقتدار نشان میدادند و دو شرکت بزرگ الجی و سامسونگ از سوی ایران تحریم میشد ؟
آیا کره ای ها از تحریم سریالهای کره ای که کلا طرفداری در ایران ندارد و در حال حاضر نیز جایگاه چندانی در صدا و سیما ندارد بیشتر آسیب میبینند یا تحریم دو شرکت ال جی و سامسونگ که بازار ایران را در قرق خود دارند ؟
چرا وزیر امور خارجه اقتدار لازم برای بیان حتی تهدید به تحریم این دو شرکت کره ای را ندارد ؟